-
Oğuzhan YILMAZ
Asistan Şef – Academy BigChefs
1994 yılında İstanbul’da doğan Oğuzhan Yılmaz, 2012 yılında başladığı Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra çeşitli firmalarda çalışmıştır. Ancak hayalini kurduğu aşçılık ve pastacılık tutkusunun peşinden gitme kararı alarak kariyerinde köklü bir değişiklik yapmıştır.
Bu doğrultuda, İSMEK ve Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) bünyesinde Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik eğitimleri alarak mutfak dünyasına adım atmıştır. İlk profesyonel mutfak deneyimini İstanbul Marriott Hotel Şişli’de kazanmış, ardından Pullman İstanbul Hotel & Convention Center bünyesinde görev almıştır. Bu süreçte banket yönetimi, üretim planlaması ve organizasyon süreçlerinde uzmanlaşmıştır.
Otel mutfaklarında edindiği kapsamlı deneyimin ardından, Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi (USLA)’da üretim alanında çalışarak eğitim tarafında da tecrübe kazanmıştır.
Bugün, pastacılık ve aşçılık alanında ilerlemek isteyen mutfak meraklılarına destek olma ve yol gösterme hedefiyle Academy BigChefs bünyesinde Eğitmen Asistan Şef olarak görevine devam etmektedir.